latinica  ћирилица
20/11/2018 |  09:52 ⇒ 21/11/2018 | 08:02 | Аутор: РТРС

Радован Вишковић мандатар нове Владе Српске

Радован Вишковић мандатар је за састав нове Владе Републике Српске, саопштила је предсједница Српске Жељка Цвијановић.

"Дошло је вријеме да формирамо Владу. Обављен је читав низ консултација, с обзиром да знамо ставове наших коалиционих партнера, предлажем Вишковића за мандатара", рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Она је истакла да је ово велики дан и додала да мисли да ће Вишковић врло брзо саставити нову Владе Српске.

"Вишковић је много година саставни дио једног великог тима, захвална сам му на доброј сарадњи, као шефа Клуба СНСД-а у парламенту Српске. Морам рећи да од нове Владе очекујем да настави позитивне трендове које смо остварили у претходном периоду. Ово је вријеме стабилности, наша Република и институције су стабилни.", истакла је предсједница Српске.

Додала је да се успоставља озбиљна гарнитура која ће професионално радити свој посао.

"Господину Вишковићу стављам на располагање сваку врсту помоћи у раду, с жељом да настави пројекте и послове које смо започели", поручила је Цвијановићева.

Уз изразе захвалности на указаном повјерењу, Вишковић је рекао да је почаствован овим чином и додао да је ово не само привилегија већ и огромна одговорност.

Додао је да много дугује својој странци СНСД-у и његовом предсједнику Милораду Додику који су препознали његов рад претходних година.

"Почаствован сам на избору мандатара за састав нове Владе. Као одговоран човјек свјестан сам да то није само привилегија, већ и обавеза и од мене се очекује да одрадим све оно што је влада Жељке Цвијановић започела", рекао је Вишковић.

Изразио је наду да нова Владе неће бити опструисана и онемогућена да ради у највећем капацитету.

"Часно ћу обављати посао као што сам и све радио до сада. У свом раду трудићу се да уважим свако мишљење које може довести до неког доброг рјешења. Мој први корак кад формирам владу јесте да разговарам са својим будућим кабинетом, да извршимо детаљну анализу и рјешавамо проблеме са којима се сусретнемо.", каже Вишковић.

Биографија Радована Вишковића:

Вишковић осим политичког стажа кроз три мандата у Народној скупштини Републике Српске, има и значајно искуство из привреде, гдје тренутно обавља дужност извршног секретара за саобраћај у компанији "Боксит" Милићи.

Радован Вишковић је доцент доктор техничких наука из области саобраћаја.

Рођен је 1. фебруара 1964. године у Милићима.