latinica  ћирилица
03/10/2018 |  14:19 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

Додик: Опозиција отишла у тероризам

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да испаљивање зоље на зграду Аграма у Бањалуци представља тероризам и потврђује да у СДС-у постоји милитантно крило.

- Овдје је нападнута Република Српска, нападнут је мир у Бањалуци. Док ми разговарамо о томе како повећати плате на 1.000 КМ, они се баве тероризмом - рекао је Додик за РТРС.

Предсједник Српске је рекао да је неспорно је такав чин политички мотивисан и да је Александар Радић, члан СДС-а који је испалио зољу, имао подршку странке.

- Људи морају да разумију да овдје постоји један апсурд- они који стално причају о борби против криминала и корупције сада су отишли у тероризам. Не може нико да одвоји тај чин од подршке која је дата њему да то учини ,као важном човјеку који се често налази у друштву и често се слика са предсједником СДС-а и тамошњим повјереником Мектићем - рекао је Додик.

Он каже да овај догађај потврђује да се опозиција у Српској није зауставила на вербалним нападима на систем и носиоце власти.

- То говори о њиховим намјерама, као и о злоупотребама које су чинили у политичком смислу - рекао је Додик.

На питање да прокоментароше одлуку опозиције да не организује велики завршни митинг у Бањалуци, Додик је рекао да они ни не могу направити велики скуп, те да одустају зато што немају капацитета да то ураде.

- Цијелу кампању три, четири партије не могу да направе оно што је СНСД сам. На митингу у Палама заједно су имали 680 људи пребројаних у главу, а СНСД сам је имао 5.000 људи - рекао је Додик, који је лидер СНСД-а.

Он је нагласио да је задовољан што у предизборној кампањи није било ниједног ексцеса, те изразио наду да је за националну ствар најважније да и сами избору протекне у миру и безбједно у складу са прописима.

- Онај ко побједи и кога народ подржи нека формира власт. Ако се народ одлучи за њих, ја ћу то да поштујем и не знам уопште каква би требало дестабилизација да се деси у том смислу. Али ако имате ситуацију да људи блиски руководству СДС-а испаљују зоље, онда је могуће очекивати свашта - оцијенио је предсједник Српске.