latinica  ћирилица
14/06/2018 |  08:34 ⇒ 08:43 | Аутор: sputniknews.com

Маша и Медо промовишу СП у фудбалу (ВИДЕО)

Креатори цртаног филма "Маша и Медвјед" заједно са компанијом Гугл припремили су серију образовних цртаних филмова о фудбалу посвећеном Мундијалу, а прва епизода под називом "Вријеме фудбала" сакупила је више од милион прегледа на Јутјубу за два дана, саопштила је прес-служба.
Маша и Медо промовишу СП у фудбалу - Фото: Screenshot/YouTube
Маша и Медо промовишу СП у фудбалуФото: Screenshot/YouTube

- Наравно, веома смо задовољни што ће најпопуларнији руски ликови на свијету Маша и Медвјед подржати главни спортски догађај године - Свјетско првенство - емитовањем низа мини-цртаних филмова на девет званичних канала пројекта у апликацији Јутјуб кидс (Јутјуб за дјецу), како би стигли на екране милиона дјеце и њихових родитеља из цијелог свијета - рекао је директор партнерског програма Јутјуба у Русији, ЗНД и Израелу Јуриј Хазанов, преноси његова прес-служба.

У саопштењу се прецизира да је премијера прве епизоде одржана 11. јуна, а за два дана је видео под називом "Вријеме фудбала" погледало више од милион корисника.

Главни јунак мини серије Маша говори да у спорту увијек треба да буде поштена игра, поштовање противника и родна равноправност. Цртани филм је објављен на руском, енглеском, француском, њемачком, италијанском, шпанском, португалском, украјинском и арапском језику.

Руска цртана серија "Маша и Медвјед" студија Анимакорд први пут је објављен 2009. године и данас представља свјетски феномен: он се продаје на свим континентима и свуда има огроман успјех. До данас укупан број прегледа садржаја са Машом на Јутјубу из цијелог свијета прелази цифру од 35 милијарди.

Свјетско првенство у фудбалу биће одржано од 14. јуна до 15. јула у 11 градова Русије: Москви, Санкт Петербургу, Самари, Саранску, Ростову на Дону, Сочију, Казању, Калињинграду, Волгограду, Нижњем Новгороду и Јекатеринбургу.