latinica  ћирилица
06/04/2018 |  11:15 ⇒ 07/04/2018 | 19:31 | Аутор: РТРС

Васкршња посланица патријарха Иринеја: Опростивши једни другима призивамо благодат (ВИДЕО)

Његова светост патријарх српски Иринеј поручио је у Васкршњој посланици да српски народ због неправде не смије клонути, већ мора истрајати и слиједити косовски завјет.
Патријарх Иринеј - Фото: Screenshot
Патријарх ИринејФото: Screenshot

Патријарх Иринеј је навео да сви непрестано састрадавамо са свештенством и монаштвом, са вјерним народом и дјецом Косова и Метохије, који су наша савјест и без којих је српска духовна свијест слаба и ништавна.

- Окрепљени вашом снагом и одлучношћу, непрестано приносимо коленопреклоне молитве да истрајете и да нам свима косовски завјет буде мост између небеске и земаљске Србије - истакао је патријарх Иринеј.

Говорећи о породици, патријарх је упозорио да влада свеопште отуђење и раздор, те позвао на поштовање и чување светиње брака "јер је она темељ здраве и неразориве породице".

- Чувајте у љубави тајну живота коју је светом учинио сам Бог. Искрена вјерност и узајамно праштање нека красе сваку нашу породицу која је домаћа Црква - поручио је патријарх Иринеј.

Патријарх Иринеј је истакао да нас Васкрсење Христово позива да у љубави и слози, једни са другима, чувамо "јединство духа свезом мира".

- Желећи вам свако истинско добро, опростивши једни другима, призивамо благодат, мир и силу Васкрслога Христа, да бисмо могли једним устима и једним срцем радосно да кличемо - Христос Васкрсе - Ваистину Васкрсе! - поручио је патријарх Иринеј.