latinica  ћирилица
15/02/2018 |  09:22 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске одликовао предсједника Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао је предсједника Србије Александра Вучића Орденом Републике Српске на огрлици.
Додјела ордена (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Додјела ордена (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је одликовање добио за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа између Републике Србије и Републике Српске, као и за немјерљив допринос у борби за физички и духовни опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.

"Одликовање је израз поштовања за оно што сте учинили за Републику Српску, за сарадњу коју имамо на институционалном нивоу, за разумијевање услова у којима Република Српска ради и функционише и за помоћ у много појединачних пројеката које сте подржали у Српској", рекао је Додик

Додик је поручио да Дан државности Србије народ у Српској сматра као свој празник.

- Честитам вам овај важан дан - истакао је Додик након обраћања.

Орден Републике Српске на огрлици

Након урученог ордена, Вучић је рекао да је оно за њега једно велико признање.

"Увијек помислите да нисте довољно урадили да бисте заслужили овакво признање. Много тога је пред нама и морамо још много тога урадити да олакшамо живот људи у Републици Српској. Својом одговорношћу и озбиљношћу смо доказали на који начин гледамо у будућност", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да треба наставити економску, културну и сваку другу сарадњу Србије и Српске и додао да је веома срећан што је, како је рекао, својим малим дјелом допринио развоју Републике Српске.

"Поносан сам на однос Србије и Републике Српске који никога не угрожава и то није однос само два предсједника, већ два народа и двије земље у којем нема зависти и љубоморе", изјавио је Вучић.

Вучић и Додик данас ће у Орашцу присуствовати централној манифестацији обиљежавања Сретења - Дана државности Србије.

Србија обиљежава Дан државности у сјећање на Сретење 1804. када је почело ослобађање од Турске, и исти датум 1835. када је донесен први модерни устав Србије.