latinica  ћирилица
27/01/2018 |  09:20 ⇒ 09:36 | Аутор: РТРС

Стихови младе пјесникиње Слађане Лазић објављени у Бриселу

Стихови младе пјесникиње Слађане Лазић, чланице Секције за српски језик при Црквеној општини Тузла "Јутра плавог сљеза", уврштени су и штампани на енглеском језику у антологији пјесама у Бриселу "Аквирел" у којој су заступљени аутори из цијелог свијета.
Књига (илустрација) -
Књига (илустрација)

Слађана Лазић је члан секције "Јутра плавог сљеза" од самог оснивања 2011. године.

Добитница је многих награда, од којих је посебно значајна награда за показану креативност, машту и квалитет поетског израза са позицијом у првом кругу номинације за Академију "Сарадници сунца", јединствени стваралачки центар за дјецу - талентоване умјетнике, који пјесник Љубивоје Ршумовић ствара у свом Љубишу. Диплома јој је додијељена на Сајму књига у Београду.

Награђивана је на више фестивала, радови су објављивани у зборницима у Сремској Митровици, Сежани /Словенија/, Бањалуци, као и часопису "Звездани колодвор" из Београда.

У Кући Ђуре Јакшића одржана је 2017. године промоција антологије "Последњи цветови зла" у част јубилеја - 150 годишна од смрти француског пјесника Шарла Бодлера, у којој је такође била заступљена као један од аутора.

Секцију српског језика при Црквеној општинио Тузла води наставник српског језика Мирјана Лазаревић.

Ово је већ други пут да су радови чланова секције "Јутра плавог сљеза" објављени у Бриселу. Чланови, као и водитељ секције, 2012. године добили су признање за учествовање у такмичењу које организује "Аквирел" Брисела, а пјесме су преведене и објављене на енглеском и српском језику.

Извор: СРНА