latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:52 ⇒ 20/05/2017 | 15:46 | Аутор: РТРС

На Романији специјалци ВРС подигли највећу заставу Српске (ВИДЕО/ФОТО)

На Равној Романији постављена је највећа застава Републике Српске. Поставили су је припадници елитних специјалних једница Војске Републике Српске, који су на Романију стигли из свих крајева Српске.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Ратни командант Вукова са Дрине и предсједник Организационог одбора овог скупа Милан Јоловић рекао је да је једина порука – позив на политичко јединство представника српског народа у Бањалуци и Сарајеву.

На Романији, гори од јунака, вијори се највећа тробојка Српске. Јарбол су подигли елитни специјалци који су под истим барјаком четири године стварали и бранили Републику Српску. На Равној Романији под тробојком су се поново окупили да поруче да су они у рату били јединствени и да сада у миру сви политички представници Срба, и у Бањалуци и Сарајеву, морају да буду јединствени у одбрани интереса Републике Српске. 

Застава Републике Српске

- Да се боре за Републику Српску као што се ми боримо, да буду јединствени, као што смо ми били јединствени у Отаџбинском рату, и данас као што смо јединствени - поручио је Милан Јоловић.

- Мислим да је вријеме да ми кажемо шта мислимо као људи коју су стварали Републику Српску - рекао је Бранислав Окука, ратни командант Осмог одреда Илиџа Специјалне полиције Републике Српске.

На Романији су се окупили ратни вукови са Вучијака, Пала, Дрине, Пантери из Бијељине, припадници специјалних једница "Пеша" и "Манда", гардисти из Шековића, борци из 65. Заштитног моторизованог пука, Власенице и Илиџе. Сви припаднници елитних специјалних једница, војске и полиције и остали борци из Српске и Србије, окупиће се у августу ове године на Вучијаку, када би требало да буде организовано братимљење свих специјалних једница Војске Репбулике Српске. 

Застава Републике Српске

- Надамо се да ће доћи сви из специјалних једница Војске Републике Српске и из других јединица војске и полиције, као и да ћемо имати подршку наших пријатеља из Србије, као и да ће сви политички представници бити јединствени и да ће се окупити на Вучијаку - рекао је Миро Шикарац, ратни командант Вукова са Вучјака.

Српски борци јединствено су стварали и бранили Српску и у њене темеље уградили више од 20 хиљада живота. 

Само на сарајевско-романијском ратишту, под овом заставом, животе за Републику Српску дало је више од 4.000 бораца.