latinica  ћирилица
21/04/2017 |  09:19 ⇒ 11:13 | Аутор: РТРС

Кључ није само у вјежбању, већ и овим намирницама

На путу до плочица на стомаку није кључ само у вјежбању, већ и у исхрани. Фитнес инструктори се слажу да можете вјежбати до изнемоглости, али ако не промјените исхрану, нећете имати стомак као са фотографија.

Готово сви знају да су на листи забрањених намирница грицкалице, брза храна и алкохол, а ово су неке које, можда неочекивано, помажу у бољем дефинисању мишића.

Зелени чај

Антиоксиданти и кофеин којима зелени чај обилује помажу смањењу сала око стомака. Захваљујући кофеину смо издржљивији и можемо дуже да вјежбамо, па попијте један чај прије тренинга.

Бадеми

Једна америчка студија је показала да 30 до 35 бадема дневно помаже у смањењу масти око стомака. Разлог можда лежи у томе што бадеми имају више влакана од других орашастих плодова.

Шпаргла

Истраживања показују да људи који више једу поврће генерално имају мање проблема са салом око стомака, а једна од најбољих намирница ове врсте је шпаргла. Разлог лежи у чињеници да обилује влакнима и то оним типом који храни добре бактерије у нашем дигестивном тракту и бори се против надимања. Такође, диуретик је, а што мање сувишне течности имате у тијелу, мишићи више долазе до изражаја.

Извор: Новости