latinica  ћирилица
14/11/2016 |  16:14 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Болница "Свети Врачеви" у корак са савременом медицином (ВИДЕО)

Бијељинска Општа болница "Свети Врачеви" која је по опремљености и кадру међу најсавременијим медицинским центрима у Српској обиљежила је данас крсну славу.
Бијељина - Болница "Свети Врачеви" - Фото: РТРС
Бијељина - Болница "Свети Врачеви"Фото: РТРС

Свих пет стационарних одјељења са одсјецима раде пуним капацитетом. У овој години су имали повећан број услуга и пацијената, а уведене су и неке нове процедуре у установу која покрива регију са око 140.000 осигураника и запошљава 530 радника. Ова болница непрестано улаже и у кадар. Тренутно има највећи број доктора на специјализацији из различитих области медицине, а расписан је и конкурс за пријем нових љекара.

У овој години, у поликлиници је прегледано око 150.000 пацијената, а у болницу примљено 12.700 пацијената и изведено више од 3.000 операција. Ради се непрестано на побољшању здравствене заштите увођењем нових процедура, а у плану је и отврање психијатријског одјељења.

Синиша Максимовић, директор Опште болнице ''Свети Врачеви", рекао је да се нада да ће се у блиској будућност ови планови  остварити, јер је оваквој болници, али и регији, неопходно и психијатријско одјељење.

Михајло Лазић, помоћник директора за медицинска питања, рекао је да су заступљене нове процедуре у ортопедији, васкуларној хирургији, грудној хирургији, као и нови видови лијечења од ангиографије до нових стентова.

Болница настоји да прати свјетске трендове уврштавањем нових техничких и дијагностичких процедура.

Миленко Пађен, извршни директор Сектора за здравство и контролу у ФЗС Српске, изразио је увјерење да ће и ова болница бити у току са савремним медицинским знањима и вјештинама, које се скоро свакодневно усавршавају.

Да је ова установа, чији је капацитет 270 кревета, оправдано добила сертификат квалитета, потврдили су и пацијенти.

У бијељинској болници, након сертификације, планирају да буду међу првим акредитованим здравственим установама у Српској, за шта је потребно испунити још строже стандарде.