latinica  ћирилица
02/10/2016 |  16:29 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

До 15 часова МУП-у РС пријављена четири инцидента

Штабу Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Избори 2016" од 11.00 до 15.00 часова пријављена су још два инцидента на локалним изборима у БиХ.
Полиција Републике Српске - Фото: nezavisne novine
Полиција Републике СрпскеФото: nezavisne novine

Од 12.00 до 13.00 часова гласачко мјесто у мјесту Турић у општини Пелагићево било је затворено због нарушавања јавног реда и мира, а једно лице је лишено слободе и уручен му је прекршајни налог због почињеног прекршаја дефинисаног Законом о јавном реду и миру Републике Српске, саопштено је из МУП-а Српске.

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а дошли су до оперативних сазнања да одређена група лица за надокнаду /робну или новчану/ даје своје личне карте другим лицима у сврху обезбјеђења гласова за поједине кандидате на локалним изборима.

Идентификован је одређен број лица код којих је пронађен већи број личних карата и које су привремено одузете, а у току је криминалистичка обрада лица с циљем документовања кривичног дјела подмићивање при изборима или гласању.

О овоме је обавијештено надалежно тужилаштво у Бијељини.

Из МУП-а подсјећају да је у 8.35 часова у општини Лопаре посматрач Српске напредне странке чији су иницијали Д.М. одгурнуо замјеника начелника општине Ранка Тодоровића, који је посјетио ово гласачко мјесто. Полицијски службеник уручио је Д.М. прекршајни налог.

Други инцидент догодио се у 8.55 часова у мјесту Лишња, општина Прњавор, гдје су полицијски службеници удаљили лице чији су иницијали Е.П, које је ометало гласање на бирачком мјесту.

Због одржавања локалних избора, локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске раде и данас од 7.00 до 19.00 часова.

Документи којима се доказује идентитет бирача су лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

С циљем предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања локалних избора на подручју БиХ, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач забранио је данас превоз експлозивних материја у друмском саобраћају.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за данас неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.