latinica  ћирилица
25/09/2016 |  19:30 ⇒ 23:11 | Аутор: РТРС

Упућене пријетње на адресу НСРС; Федерални портали препуни увредљивих коментара због референдума (ФОТО/ВИДЕО)

На званичну имејл адресу кабинета предсједника Народне скупштине Републике Српске вечерас је стигла пријетећа порука. Пријетећа порука гласи: "ваша ће крв тећи улицама, јер сте сами тако изабрали. РС-а неће бити", а насловљена је "У име Алаха, милостивог, самилосног!", потврђено је у Народној скупштини Републике Српске.
Коментари - Фото: Screenshot
КоментариФото: Screenshot

Српској пријете: ратом, нестанком, санкцијама. Ништа блаже поруке нису упућене ни бошњачком лидеру Бакиру Изетбеговића, због тога што није успио да заустави рефереднум. 

Фото: РТРС

Порука истог пријетећег садржаја данас је стигла и на адресу Независних новина, а федерални портали препуни су коментара са пријетећим порукама због одржавања референдума.

"Референдум је почетак краја Републике Српске!" Обиловали су мржњом коментари испод текстова насловљених са "илегални референдум" или "гласање од кога стрепи регион". Позивање на рат и наоружавање, у готово, сваком другом коментару.

"Под хитно, расформирати Одбрамбене снаге и вратити Армију БиХ. Наоружавати се убрзано, основати националну гарду, по свим општинама и градовима. Укључити и жене! Организовати ратну индустрију и много тога!", један је од коментара на порталу Кликс.

Независним новинама послан је мејл са поруком: "Ваша крв ће тећи улицама, јер сте тако сами изабрали. Републике Српске више неће бити!" "За Српску слиједе тешке године глади и санкција", надају се други коментатори. Већина ипак критикује Бакира Изетбеговића што није у стању да заустави референдум.

"Није проблем у четницима. Проблем су Бошњаци што тај смрад не очисте. Треба покренути процедуру за смјену Бакира Изетбеговића.", коментар је на порталу Кликс.

На истом порталу коментар: "Ако Додик послије овога прође некажњено, онда сте факат неспособни!".

Осим Изетбеговића, на мети је и Валентин Инцко. Иако је предсједник СДА у изјавама смиривао страсти наводећи да нико није угрожен референдумом, видљиво је да снови у унитарзацији и нестанку Републике Српске, код многих итекако живе и даље.