X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
17/09/2015 |  16:02 | Извор: РТРС

Обиљежена крсна славе града Источно Сарајево (ВИДЕО)

Поводом крсне славе града Источно Сарајево, Светог Петра Сарајевског Зимоњића, служена је света литургија у храму у Војковићима, а најзласлужнији појединци и колективи добили су признања и захвалнице за допринос промоцији Сарајевско-романијске регије. Упркос економској кризи, инфраструктурни пројекти у свих шест општина напредују, закључено је на славској свечаности.

Запаженим резултатима и реализацијом бројних пројеката у сарадњи са општинским и градским властима, Универзитет у Источном Сарајеву један је од највећих промотера града.

Грађани Источног Сарајева задовољни су довршеном инфраструктуром, али истичу да је неопходно ријешити неколико приоритетних проблема како би око 100.000 грађана боље живјело.

 

Недостатак новца али и велика разуђеност градских општина успоравају њихов развој. Али и поред тога, посљедњих година реализовани су бројни инфраструктурни пројекти финансирани властитим, кредитним и донаторским средствима.

Градске власти увјеравају да ће радити на рјешавању ових и других горућих проблема и наглашавају да ће посебан акценат бити на изградњи нове болнице Касиндо.