latinica  ћирилица
08/09/2023 |  17:52 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Родитељска кућа Искра већ седам година пружа смјештај, подршку и топлу породичну атмосферу (ВИДЕО)

Смјештај, подршку и топлу породичну атмосферу Родитељска кућа у Бањалуци већ седам година пружа дјеци обољелој од малигних болести и њиховим родитељима.
Родитељска кућа - Фото: РТРС
Родитељска кућаФото: РТРС

Изграђена је средставима прикупљеним на донаторској вечери 2014. године у организацији предсједника Републике Српске.

Кроз кућу подршке до данас је прошло 187 породица из свих крајева Српске.

 Прве храбре кораке мали станари у Родитељској кући Искра у Бањалуци направили су 2016. године када су њена врата званично и отворена. Седам година касније у овој установи подршку је добила и Зорица Вујовић мајка дјечака из Билеће који се лијечи у УКЦ-у.

- Овај пројекат ко је урадио је добро урадио, првенствено за доборбит дјеце јер родитељима значи да буду уз њих у најтежим тренуцима - навела је Зорица.

Осим смјештаја у Родитељској кући, у протеклом периоду су организоване бројне акције, пројекти и радионице с циљем побољшања квалитета живота дјеце која пролазе кроз тешко и дуготрајно лијечење.

- Наша родитељска кућа је почела са радом у септембру мјесецу, мјесецу када се зове златни јер је цијели посвећен обољелој дјеци - рекао је Милан Берић предсјденик Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести Искра.

Дјеца, родитељи и Родитељска кућа све ове године имају подршку институција Републике Српске, бројних организација и Удружења. Сада и новог амбасадора.

- Никада лакша времена за бити добар човјек. У мора свих активности Удружење Искра знам за њихов почетак и акцију прикупљања новца,тако да сам укључен у многа Удружења родитељске куће - навео је Енис Бешлагић амбасадор Родитељске куће Искра.

Тренутно у Родитељској кући борави седам породица. Новац за изградњу прикупљен је на донаторској вечери децембра 2014. под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.