X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Квадрат на знање
образовна емисија
Квадрат на знање
12:30
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Квадрат на знање

      

     Образовни серијал “Квадрат на знање” ускоро "отвара" девету сезону емитовања! У претходних осам, доказали смо да образовање има медијску “прођу”, пажљиво смо бирали теме и конкретним примјерима показали да је знање наш највећи, мада често недовољно искоришћен ресурс.

    Како “каналисати” знање да буде функционално, како га поставити на мјесто које заслужује, како теорију поткријепити праксом, како и чиме подстаћи младе да изаберу опцију "остајем", а не "идем", нека су од питања на која смо одговоре тражили у претходних осам сезона, а исти процес наставићемо и у деветој. Унапријеђење образовног процеса, од основног до високог, млади таленти, наука, технологија, иноваторство и још много тога, теме су за које је резервисамо мјесто у нашим емисијама. Кад треба критиковати- критикујемо, кад треба хвалити – хвалимо! За обје опиције има оправданих аргумената.

   Глобална епиодемилошка криза изазвана пандемијом вируса корона, утицала је на све сегменте живота, па је тако и образовање "тешко погођено". Зато ћемо га у деветој сезони посматрати на свим нивоима и кроз ту призму!

   “Квадрат на знање” остаје "отворен" за приједлоге и сугестије гледалаца. Досадашња сарадња уродила је плодом, на обострано задовољство, па нека тако и остане!

    Аутор и уредник емисије је Валентина Леканић.

       Пратите нас и пишите нам!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Валентина Леканић члан је прве младе новинарске поставе Радио-телевизије Републике Српске, која је своје знање у овој професији почела стицати још на почетку рада ове медијске куће, 1992. године. По струци је професор српског језика и књижевности. Дуго година активно се бавила спортом, тачније кошарком. За скоро три деценије телевизијског стажа била је члан готово свих редакција – културног програма, спортског, документарног, информативног, образовног. Аутор је бројних документарних емисија, и не само документарних. Била је дугогодишњи уредник "Српске данас" и цетралне информативне емисије "Дневник 2". Тренутно је уредница Редакције образовног програма Телевизије Републике Српске.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Редакција: Културни, образовни и религијски програм

Контакт:

16:20 | четвртак, 01. Октобар
ОБРАЗОВАЊЕ ДАНАС- ПЛАНОВИ И ЊИХОВА РЕАЛИЗАЦИЈА
У емисији "разматрамо" нека од битних питања у образовању данас- од предшколског до средњошколског!Шта је планирано, шта урађено, шта би тек требало реализовати? О свему овом разговарамо са мистарком просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић. Једно од њих свакако је почетак нове школске године. Након мјесец дана "одвијања" наставног процеса у веома специфичним епидемиолошким условима, то се тренутно "намеће" као питање број један!