latinica  ћирилица
ЕТНО-ГРУПА "ИВА" | 28/12/2012 | 11:19

Спот за пјесму "Трилогија" премијерно у 20,10 на Телевизији РС

Етно-групе “Ива” и спота за пјесму “Трилогија” премијерно су представљени у четвртак, 27. децембра у Добоју

Ово је била прва промоција компакт диска у Републици Српској.

Иако се првобитно размишљало да се организује у Бањалуци ипак је одлучено да премијера буде у матичном граду, Добоју.

- Било би лијепо да и у будућности музички ансамбли из Требиња, Прњавора и других градова представљају своје стваралаштво у граду из којег долазе - рекао је Саша Павловић, идејни творац и руководилац групе.

Етно-група “Ива” првенствено се бави очувањем традиционалних вриједности.

- С обзиром на то да данас има више од 30 српских етно-група, себи сам дао слободу у креативном и стваралачком смислу да “Ива” све више одлази у “етно-фјужн стил”, који у себи укључује џез, рок и етно, који представља трилогију - истакао је Павловић.

Сви који су присуствовали промоцији у Добоју имали су прилику да чују нову композицију “Иве”, која ће за јавност бити изведена 9. јануара.

У оквиру промоције у Добоју приказан је и спот за пјесму “Трилогија”, који је рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске и Академије умјетности у Бањалуци.

- Спот за пјесму “Трилогија” је студентски рад у режији Жарка Калабе, за који је добио највишу оцјену. Спот ће премијерно бити приказан 28. децембра у 20 часова и 10 минута на Радио-телевизији Републике Српске.

Постоје спотови који промовишу чланове ансамбла и они који преносе много дубљу поруку гледаоцима, а спот за пјесму “Трилогија” Павловић је описао као умјетничко дјело које шаље поруку да се традиција мора чувати.

Прича о љубави

- Спот за пјесму “Трилогија” сниман је више од шест мјесеци на једанаест локација. Овај спот је фузија два времена који показује љубав каква је била некада и оно у шта се претворила у нашем времену. У споту се јасно види и збуњеност људи у савременом свијету. Спот поручује да мушкарци треба да очувају традицију храбрости у мушко-женским односима - рекао Саша Павловић.

ФОТО ГАЛЕРИЈУ можете погледати ОВДЈЕ









 

 

Божица Мирковић