latinica  ћирилица
28/10/2024 |  11:48 | Аутор: СРНА

Вулић: Форто је "корисни амерички алат"

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је за да је Един Форто "корисни амерички алат".
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Његова најава санкција САД против оних који, како каже, руше уставни поредак БиХ по ко зна који пут потврђује да муслиманско Сарајево отворено прижељкује политичку елиминацију предсједника Републике Српске Милорада Додика, јер су он и СНСД-а највећа сметња у реализацији њиховог сна о унитарној БиХ и укидању Републике Српске - истакла је Вулићева.

Она је навела да и ова изјава показује да Форто са одушевљењем прихвата улогу "канала комуникације" и преноси јавности да је "негдје био и нешто чуо".

- Самим тим је потврдио и да његови шефови нису они који су га бирали, нити грађани БиХ, већ управо они тамо гдје је он био и који подржавају "тројку" да се ни случајно не покуша постићи неки договор домаћих актера, већ да ситуација ескалирала што више, јер то и одговара тим тамо његовим налогодавцима - нагласила је Вулићева.

Она је рекла за Срну да Форто, прије свега, треба да појасни гдје је био и с ким се он састаје по свијету и најавила да ће то бити предмет извјештаја са путовања које ће затражити посебним посланичким питањем.