latinica  ћирилица
27/10/2024 |  07:27 ⇒ 07:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Барселоне као гости понизили Реал побједом 4:0

Фудбалери Барселоне понизили су као гости Реал и побиједили га резултатом 4:0 у 189. лигашком "Ел Класику" који је игран у оквиру 11. кола шпанске Ла Лиге.
Реал - Барселона (ФОТО: EPA-EFE/KIKO HUESCA) -
Реал - Барселона (ФОТО: EPA-EFE/KIKO HUESCA)

Барселони је ово укупно 75, а 21. побједа у Мадриду у лигашким дуелима два највећа шпанска клуба.

Послије 11 одиграних кола Барселона има 30, а бранилац титуле Реал 24 бода. Барселона ће за 10 дана, 6. новембра, гостовати Црвеној звезди у мечу четвртог кола Лиге шампиона.

Реал је доминирао у првом полувремену, али није успио да постигне регуларан гол. Килијан Мбапе је, истини за вољу, послао једну лопту у мрежу у 30. минуту, али је ВАР реаговао због офсајда.

У другом полувремену потпуно другачија слика на терену и демонстрација силе Барселоне која је повела 2:0 за само два минута головима Роберта Левандовског. Пољак је у 54. минуту био стријелац послије прелијепе асистенције Марка Касада у празан простор, а затим у 56. шаље лопту у мрежу Реала ударцем главом послије центаршута Алехандра Балдеа.

У 67. минуту Левандовски је погодио стативу у ситуацији кад је гол Реала био потпуно празан.

За убједљиву побједу Барселоне постарао се Рафиња. Бразилац је у 77. минуту асистирао Ламину Јамалу за 3:0, да би и сам постигао гол у 84. послије додавања Ињига Мартинеза.