latinica  ћирилица
25/10/2024 |  10:39 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

Гогановић: Прича политичког Сарајева о камповима у Српској - јефтино скупљање поена и ширење панике (ВИДЕО)

Причом о постојању кампова за обуку у Републици Српској појединци из политичког Сарајева су овај пут заиста претјерали у покушају да допринесу нестабилности у БиХ, рекао је за РТРС замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

- Њихова прича о љубави према БиХ, овим пада у "воду", јер ако неко воли БиХ овако нешто не ради. Оптужити Владу Српске да је одобрила да се било какви војни кампови формирају на територији Српске је сулудо и не доприноси ничему - каже Гогановић.

Истиче да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез рекао да је то ОБА званично потврдила.

- Ја нисам нигдје видио ту потврду. А колико смо видјели саопштење америчке Амбасаде, они нигдје нису потврдили да кампови постоје, него изразили забринутост. Оно што ћемо ми радити у суботу, јесте да се видимо откуд те информације, те да ли их их је ико имао - наводи Гогановић.

Пита зашто нико није оптужен за ширење дезинфотмација и ширење панике међу грађанима?!

- И раније смо имали ситуацију, када је прије пар мјесеци Хелез говорио о руским камповима на територији Српске, када је га је ЕУФОР демантовао. Политичко Сарајево треба да брине о свим грађанима БиХ, а не да шири дезинформације и напада институције Српске. Ово је њихов начин да скупе јефтине политичке поене - каже Гогановић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је прича о камповима за обуку обична лаж којој се придружила и Амбасада САД у БиХ, те најавио да ће у суботу, 26. октобра, организовати састанак свих званичника и надлежних служби да би то и доказао.