latinica  ћирилица
20/10/2024 |  15:07 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Вишковић: Економски гиганти са истока присутни више него што желе Бореновић и његови налогодавци

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да највећи број инвестиција, можда и на Балкану, тренутно реализују кинески партнери и да су ти економски гиганти на овим просторима присутни и више него што то желе предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и његови налогодавци, али да се због тога не може осуђивати одлазак предсједника Српске Милорада Додика на самит БРИКС-а.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Изрећи тако нешто - "шта ћете ви на Истоку, јер ми ништа не радимо са Истоком и само радимо са Западом", заиста је велико незнање - рекао је Вишковић за СРНУ и РТРС, коментаришући критике ПДП-а и Бореновића због одласка предсједника Српске на Самит БРИКС-а у Казању и њихове тврдње да привреда Српске доминантно зависи од ЕУ.

Вишковић је навео да се морају познавати елементарне ствари попут тога да цијели овај простор користи руски гас.

- Сви знамо да цијели овај простор користи природни гас из Русије - рекао је Вишковић.

Он је додао да због тога такве изјаве, попут Бореновићевих, не може приписати незнању, већ их квалификовати тако да нешто мора да каже према налогу шефова.

- То је једина истина - рекао је Вишковић.

Он је додао да Мађарска води "рат" са комплетном Европом у вези са руском нафтом и гасом зато што не могу функционисати без енергената са Истока.