latinica  ћирилица
17/10/2024 |  11:19 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Министарство здравља: Надлежни да што прије казне нападача на докторку у Братунцу

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске осудило је напад који се десио на докторицу Снежану Стојановић запослену у Дому здравља Братунац, због којег је хоспитализована у зворничкој Болници и затражило од надлежних да што прије казне нападача.
Министарство здравља и социјалне заштите (фото: Илустрација) -
Министарство здравља и социјалне заштите (фото: Илустрација)

У саопштењу Министарства наводи се да очекују ажурно поступање надлежних органа како би се починилац што прије казнио у складу са законом, а на шта су у знак подршке својој колегиници указали и здравствени радници Дома здравља у Братунцу.

- Уважавајући да сваки грађанин има право на здравствену заштиту уз поштовање највишег стандарда људских права, као и физички и психички интегритет и безбједност своје личности, напомињемо да и здравствени радници у обављању свог посла морају да од пацијената и њихових породица добију исти ниво поштовања, своје радно мјесто сматрају сигурним - саопштено је из Министарства.

У саопштењеу се додаје да здравствени радници раде тежак и одговоран посао збрињавања пацијената, очувања њиховог здравља и спасавања живота, а да грађани у здравствене установе долазе како би добили неопходну здравствену заштиту.

Министарство наглашава да не постоји ниједно оправдање за било коју врсту напада - вербалног или физичког, а које су неки здравствени радници, нажалост, доживјели.

- И у овом, као и у сваком сличном случају, апелујемо на поштовање закона и прописа с циљем заштите сваког појединца и његовог личног интегритета и професионалног рада - поручују из Министарства.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сталном је контакту са Домом здравља Братунац и Болницом Зворник гдје се повријеђена докторка налази на лијечењу.

- Повријеђеној докторици Стојановић желимо брз опоравак од задобијених повреда и претрпљеног стреса, у нади да се овакви инциденти неће дешавати - додају из Министарства.