latinica  ћирилица
16/10/2024 |  21:39 ⇒ 22:19 | Аутор: РТРС

Вишковић: Избори показали да СНСД и даље ужива огромну подршку народа (ВИДЕО)

СНСД је остварио бољи резултат него прије четири године, што је доказа да ова партија, на челу са Милорадом Додиком и даље уважава огромну подршку народа у Српској, али у БиХ, рекао је потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић у емисији Телеринг.
Радован Вишковић, гост Телеринга - Фото: РТРС
Радован Вишковић, гост ТелерингаФото: РТРС

Вишковић је рекао да је у Сарајеву, на састанку са директором ЦИА, закључено да треба да сачекају изборе у Републици Српској за даље кораке.

- Хтјели су да виде потврду да ли предсједник партије Милорад Додик и СНСД и даље имају подршку грађана Републике Српске, али и у БиХ. СНСД је у протеклим изборима направио бољи резултат него прије четири године. Имате већи број гласова. То је отежавајућа околност креатора тих мјера, јер док Додик ужива подршку народа, они своје планове не могу спровести - додаје Вишковић.

Када је ријеч о изборима у Бањалуци, Вишковић додаје да се не смије заборавити да је у прошлом сазиву СНСД имао девет одборника у Скупштини града Бањалуке, а сада има 11.

Коментаришући најаву да ће сви изабрани одборници дати мандат на располагање и да ће се на страначким органима договорити ко ће представљати СНСД у Скупштини града Бањалука, Вишковић каже да је то сасвим логична одлука.

- Знам да ту има и народних посланика, директора, који обављају одговорне послове, а који не могу обављати све те функције одједном - додаје Вишковић.