latinica  ћирилица
16/10/2024 |  19:40 ⇒ 19:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Премијера филма "Прва класа - пун гас!"

Филм "Прва класа - пун гас!" редитеља Владимира Миће Поповића премијерно је приказан вечерас у биоскопу Синеплекс у ТСЦ Ушће у Београду.
Раде Ћосић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ) -
Раде Ћосић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

Један од главних глумаца Миодраг Радоњић, који тумачи лик Нијемца, изјавио је уочи премијере, да има аналитички приступ када се припрема за улогу.

- Бавим се доста тим карактером и односима са другим јунацима, јер заправо из тих односа се гради и твој лик. Тако да смо имали и привилегију да имамо глумачке пробе, да то заиста темељно радимо. Мислим да смо направили један јако лијеп, бајковит филм и да ће се људима то допасти - рекао је Радоњић за улогу у филму који је омаж култном остварењу "Национална класа".

Црвеним тепихом прошетала је ауторска и глумачка екипа, као и бројни глумци који су подржали колеге.

Прије пројекције приређен је догађај у близини тржног центра гдје су каскадери симболично направили неколико кругова са тркачким аутомобилима симулирајући брзу вожњу.

Свечаној пројекцији присуствовали су бројни гости који су попунили свих шест биоскопских сала. Радња филма прати причу два ривала на тркачкој стази које тумаче Раде Ћосић и Радоњић. Они су пасионирани возачи у тркама "југа" и дио љубавног троугла са Невеном коју игра глумица Матеа Милосављевић.

У филму још играју Андрија Милошевић, Ненад Јездић, Олга Одановић, Љубомир Бандовић, Христина Поповић и Александра Томић, али и шпански глумац српског поријекла Дарко Перић који је препознатљив по улози из серије "Кућа од папира".

Крај филма обиљежио је дуг аплауз, након чега су се аутори и глумци поклонили публици у свим салама.

За продукцију филма задужени су Раде Ћосић, Зоран Томић и Никола Буровац. Директор филма је Ђурђа Виторовић, за сценарио су задужени Зоран Митровић и Ћосић, док је директор фотографије Џејлан Ибрахимовић.

Филм је од 17. октобра на редовном биоскопском репертоару.