latinica  ћирилица
16/10/2024 |  16:54 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Захвалнице за подршку Србима у јужној српској покрајини (ВИДЕО)

Граду Зворнику, Основној школи "Свети Сава", Црквеној општини и власнику предузећа "Металкомерц" Жељку Петковићу данас су уручене захвалнице за подршку пројектима бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Захвалница за подршку Србима у јужној српској покрајини - Фото: РТРС
Захвалница за подршку Србима у јужној српској покрајиниФото: РТРС

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је новинарима да је град са задовољством прихватио да буде домаћин дјеци са Косова и Метохије која су у јуну боравила код вршњака у овом граду.

- Драго ми је да су се дјеца са Косова и Метохије осјећала добро у нашем граду, дружила са вршњацима - рекао је Ивановић, који је такође био домаћин дјеци из јужне српске покрајине, те је захвалио и осталима код којих су малишани боравили.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да су уручене захвалнице свима који су заслужни за учешће у неколико пројеката Одбора који води бригу о српском народу, дјеци, вишечланим породицама и дјеци са посебним потребама.

Он је рекао да Одбор за помоћ Косову и Метохији наставља са својим пројектима и изразио захвалност што је Зворник прихватио да буде домаћин ктиторске славе Пећке патријаршије која слави Светог Арсенија Сремца 10. новембра.

- Одбор изражава захвалност за помоћ у изградњи и опремању Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији - рекао је Арлов.