latinica  ћирилица
16/10/2024 |  14:04 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Вулић: Овдје нема ни "п" од права, нити "с" од стручности

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је уочи рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу пред Судом БиХ да то што раде није демократија, већ правно насиље и правна перверзија.
Сања Вулић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Сања ВулићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Ви немате ни "п" од права, нити "с" од стручности", истакла је Вулићева и додала како је згрожена саопштењем Суда БиХ којим су коментарисали медијске написе.

Она је подсјетила да је поставила чак 12 посланичких питања Високом судском и тужилачком савјету, Суду БиХ и Тужилаштву БиХ, а једно од њих је било како је Сена Узуновић именована за судију.

- Садашњи актуелни предсједник ВСТС-а ми је одговорио на 12 страница да то нису радили они већ, да је она бирана у вријеме независне комисије и тадашњег високог представника - рекла је Вулићева новинарима.

Додала је да то јасно говори да Узуновићева ради у служби странаца, а не у служби права, правде и закона.

- Уосталом, да ради по закону ми данас овдје не бисмо били и не бисмо трпили ову тортуру коју трпимо - оцијенила је Вулићева.

Она је подсјетила да је на мјесту гдје су сада фамозни Суд и Тужилаштво било највеће српско стратиште.

- Овдје су Срби на најсвирепији начин мучени и они су данас довели ту предсједника Републике Српске и директора "Службеног гласника" да им суде, да на још један начин у овој такозваној демократији и такозваној држави понижавају представнике српског народа - нагласила је Вулићева.

Навела је да је српски народ бирао свог представника и да ово што сада раде није ништа друго већ покушај апсолутне имагинације тог народа.

- Ми смо њима овдје у БиХ вишак и они ништа друго ни не раде, већ покушавају да нас понизе и да нас апсолутно елиминишу - рекла је Вулићева.

Она је оцијенила да све већи број присуства српског народа као подршке предсједнику Републике и Лукићу јасно показује да Срби неће ћутати.

- Нећемо ћутати, нећемо вам се повиновати, не плашимо се вас. Отјерали сте нас од Сарајева и многих других простора, али то не значи да ми немамо право на дио БиХ како је то Дејтоном дефинисано - поручила је Вулићева.

Пред Судом БиХ данас је бити настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу због "непоштовања одлуке Кристијана Шмита".