latinica  ћирилица
16/10/2024 |  11:20 ⇒ 12:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Мировић: Попис показао да без Срба нема стабилности у Црној Гори

Резултати посљедњег пописа становништва показали су да без Срба нема стабилности у Црној Гори, јер кад су Срби ван Владе, на делу је нестабилност, сматра универзитетски професор и аналитичар Дејан Мировић.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

- Сви они који су говорили да Срби не треба да буду у власти су погрешили - казао је Мировић гостујући за подгоричке медије.

Ипак, Мировић је мишљења да најутицајнију опозициону ДПС не треба забрањивати као странку.

- Ја се никако не слажем са њиховом политиком, катастрофална ми је. Они су мени забрањивали чак и улаз у ову земљу. Али њих људи гласају, шта да радимо - указао је Митровић.

Говорећи о предсједнику Црне Горе, Мировић је казао да Милатович не разумије да је нека врста посредника између Владе и Скупштине.

- Такође је и злоупотребио своју функцију на изборима. Мени заиста није јасно зашто је ова власт у Подгорици оборена. Чини ми се да све то води нека трећа рука. Колико се сјећам, Лука Ракчевић је био на мјесту менаџера Општине. Ако је тако лоше радио, зашто није поднио оставку? - упитао је Мировић.

Коментаришући изборе у Подгорици, Мировић каже да ако Милатовић пође са ДПС-ом издаће 60 одсто бирача.

- У том случају мора да сноси политичке и правне последице. Мада ја мислим да је 60 одсто гласача, који су гласали за Милатовића на предсједничким изборима била протестна нота - рекао је Мировић.