latinica  ћирилица
16/10/2024 |  10:44 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Посјета руководства МУП-а Српске Русији: Интензивирати сарадњу у виду обука и праксе (ФОТО)

Досадашња сарадња Министарства унутрашњих послова Републике Српске са Главном управом МУП-а за град Москву оцијењена је добром, те је треба интензивирати у виду обука, размјене искустава, праксе и опреме, закључено је данас на састанку у Москви.
Посјета руководства МУП-а Српске Руској Федерацији - Фото: Уступљена фотографија
Посјета руководства МУП-а Српске Руској ФедерацијиФото: Уступљена фотографија

Састанку су присуствовали министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, као и руководство Главне управе МУП-а за град Москву, са којима МУП Републике Српске има потписан Меморандум о сарадњи још од 2015. године.

Каран је навео да је ова посјета Управи драгоцјено искуство за припаднике Министарства Српске, јер је Москва јако безбједан град, саопштено је из Министарства.

- За нас је корисно сагледати све могућности одржавања пуне безбједности једног оваквог вишемилионског града. Ми смо јако мали у односу на Москву, али проводимо исте процесе да би Република Српска и сви наши грађани били безбједни - рекао је Каран.

Каран и Кострешевић су се упознали са начином рада Ситуационог центра, који је заправо командно оперативни центар развијен за потребе Свјетског првенства у фудбалу, а који данас служи као Центар за управљање видео надзором града Москве.

Они су посјетили и Први специјализовани пук у оквиру којег дјелује и Туристичка полиција града Москве, те Коњица и полицијске снаге за обезбјеђење манифестација и скупова у граду Москви.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)