latinica  ћирилица
16/10/2024 |  09:58 ⇒ 10:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Руски рибари спасили човјека који је 67 дана плутао у леденом Охотском мору (ВИДЕО)

Руски рибари су спасили мушкарца који је више од два мјесеца - пуних 67 дана - плутао у малом гуменом чамцу по пучини Охотског мора на крајњем истоку Русије.
Спасавање у мору (Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN) -
Спасавање у мору (Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN)

Руски званичници су потврдили да је мушкарца старог 46 година, којег руски медији називају Михаил Пичугин, пронашла посада рибарског брода готово хиљаду километара од мјеста одакле је он кренуо почетком августа, као и да су у чамцу, како наводе, пронађена беживотна тијела његовог брата Сергеја (49) и нећака Иље (15), преноси агенција РИА Новости.

Пичугинова супруга рекла је да су њих тројица испловили како би посматрали китове, те да су Михаил и његови сапутници кренули на пут са залихама хране за двије недјеље.

Према њеним тврдњама, тјелесна тежина Михаила Пичугина би могла бити кључни фактор његовог преживљавања, јер је он на пут кренуо са сто килограма, а када је пронађен 67 дана касније имао је упола мању килажу.

Сматра се да је Пичугин успио тако дуго да преживи у Охотском мору, најхладнијем у источној Азији, захваљујући томе што је с времена на вријеме успијевао да улови понеку рибу.