latinica  ћирилица
16/10/2024 |  07:10 ⇒ 08:41 | Аутор: РТС

"Слем шест краљева" у Ријаду, Ђоковић директно у полуфиналу (ВИДЕО)

У Ријаду почиње "Слем шест краљева", егзибициони тениски спектакл на којем ће играти и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који у полуфиналу чека бољег из дуела Јаника Синера и Данила Медведева.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI - илустрација) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI - илустрација)

Само неколико дана након што је завршен мастерс у Шангају, најбољи тенисери свијета (и један који је некада то био) играће на "Слему шест краљева", егзибиционом турниру у Ријаду.

Још једним атрактивним и амбициозним спортским догађајем, којих је из године у годину све више у том дијелу свијета, Саудијска Арабија ће покушати да скрене пажњу на себе и своје могућности, које нису мале.

Иако турнир нема никакав такмичарски значај и не доноси бодове за АТП листу, Саудијцима није било тешко да привуку "краљеве" пошто ће побједник кући однијети шест милиона долара, што је дупло више од износа који је Јаник Синер зарадио освајањем Ју-Ес опена ове године.

Прије него што је и почео, о турниру у Ријаду се причало, писало и коментарисало на друштвеним мрежама захваљујући спектакуларном и маштовитом петоминутном најавном споту на којем би позавидјеле и најскупље филмске продукције.

Многи су били одушевљени, а неки и цинични... "Трејлер је скупљи него моја годишња новчана награда", коментарисао је Француз Корантен Муте, тренутно 71. тенисер свијета.

Ђоковић директно у полуфиналу

Турнир у престоници Саудијске Арабије почиње данас и биће завршен финалом у суботу, након дана паузе у петак.

Шест "краљева" у Ријаду су Новак Ђоковић, први рекет свијета Јаник Синер, Карлос Алкараз, Данил Медведев, Холгер Руне и Рафаел Надал, који ситно број до пензије, па ће гледаоци у Саудијској Арабији бити међу посљедњима који ће га видјети на терену.

Шпанац због проблема са повредом није играо још од Олимпијксих игара у Паризу, а недавно је најавио да ће послије наступа са репрезентацијом на Завршном турниру Дејвис купа у Малаги завршити играчку каријеру.

Првог дана турнира на програму су два четвртфинална дуела у којим ће се састати Јаник Синер и Данил Медведев, односно Карлос Алкараз и Холгер Руне.

Побједнике у полуфиналу чекају Новак Ђоковић и Рафаел Надал, слободни у првој рунди. Ђоковић ће играти против бољег из дуела Медведева и Синера, од којег је у недјељу изгубио у финалу мастерса у Шангају, док ће Надал бити изазивач сународнику Алкаразу или Рунеу.

Петак је дан паузе, а меч за треће мјесто и велико финале на програму су у суботу.

Слем шест краљева, распоред:

Сриједа:

Четвртфинале: Медведев - Синер
Четвртфинале: Руне - Алкараз

Четвртак:

Полуфинале: Ђоковић - Медведев/Синер
Полуфинале: Надал - Руне/Алкараз

Субота:

Меч за треће место
Финале