latinica  ћирилица
15/10/2024 |  19:16 ⇒ 22:41 | Аутор: РТРС

Одржан пријем поводом обиљежавања годишњице напада Хамаса (ВИДЕО)

У Народном позоришту у Источном Сарајеву, у организацији Амбасаде Израела за БиХ, одржан је пријем поводом обиљежавања годишњице напада Хамаса, 7. октобра 2023. године.
Пријем у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Пријем у Источном СарајевуФото: РТРС

У амбасади кажу да су пријем организовали у Источном Сарајеву, након што је отказан у федералном Сарајеву.
Подсјећамо да је и градоначелник Сарајева Бењамина Карић подржала забрану одржавања комеморације у Сарајеву.

Предсједник Српске навео је да је вечерас у Источном Сарајеву разговарао са амбасадором Израела у БиХ Галит Пелег о актуелној политичкој ситуацији у Српској и БиХ, унапређењу привредне сарадње, те о ситуацији на Блиском истоку.

- Нажалост постоје неки људи који злоупотребљавају ову трагедију због својих политичких интереса. Врло је важно за мене да дођем овдје, без обзира на било какве неспоразуме, јер ово је изнад политичких интереса и неспоразума. Могли сте видјети да ово није било уперено против било кога. Ово је била комеморација жртвама и овај догађај треба да поштују све политичке стране. Чињеница да су ову трагедију злоупотријебили неки поличари је несрећна, али то ме не обесхрабрује да наствим долазити овдје и да и даље вјерујем да у БиХ има добрих људи и мислим да можемо имати врло добре односе, и као што сам рекла то ме не обесхрабрује -