latinica  ћирилица
15/10/2024 |  18:18 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Љубојевић: Ратна прошлост Сене Узуновић довољан разлог да се никада не нађе у судници у својству судије

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић изјавила је да су прошлост и ратна биографија Сене Узуновић довољан разлог да се једна таква особа никада не нађе у судници у својству судије, као и још један доказ да кадар СДА суверено влада правосуђем.
Ања Љубојевић - Фото: РТРС
Ања ЉубојевићФото: РТРС

Љубојевићева је истакла да је саопштење неуставног Суда БиХ којим се покушава оправдати Узуновићева и дати легитимитет једној таквој особи потпуно промашено, јер је свима јасно да она није и не може бити објективна.

- Само једна таква особа, потпуно острашћена и пуна мржње према Србима, могла је да прихвати да води измишљени процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика, а који су напаковали њени шефови - истакла је Љубојевићева.

Она је додала да на званичној страници Суда БиХ у биографији Узуновићеве нема кључног податка о њеном учешћу у рату.

- Тамо не можемо прочитати веома битан податак, који је познат јавности БиХ, да је то особа која је за вријеме рата обављала дужност помоћника команданта у Петој брдској бригади такозване Армије БиХ - указала је Љубојевићева.

Она је нагласила да чињеница да је имала значајну ратну улогу у потпуности дискредитује Узуновићеву, као и сам Суд, који је неуставно тијело и који чини кадар СДА који су пружали подршку зликовцима, што најбоље показује Узуновићева.

- Јавност мора да буде упозната о каквој особи је ријеч и ко треба да донесе пресуду демократски изабраном предсједнику Републике Српске по инструкцијама неког лажног Кристијана Шмита и америчког амбасадора - рекла је Љубојевићева.

Свима је познато, додала је Љубојевићева, и да је Узуновићева била истражни судија током рата и није учинила ништа да се осуде они који су на свиреп начин починили убиства над Србима.

- Сена Узуновић није ништа учинила да се казне монструми који су убили браћу Петра и Павла Голубовић из Коњица и с тога никаква лажна саопштења Суда не могу измијенити ту истину. Много је чињеница које потврђују да она није и не може бити објективна и то је отворено показала у досадашњем току суђења - истакла је Љубојевићева.

Она је указала да Сена Узуновић не би смјела никада више да суди у било којем судском процесу.

- Додијељена јој је улога судије у измишљном поступку само како би још више провоцирали и понижавали све Србе. И само њено присуство у Суду је провокација за Србе, а не да она некоме суди. Таква особа да је права и правде не би смјела ни крочити у судницу као судија - закључила је Љубојевићева.