latinica  ћирилица
15/10/2024 |  16:58 ⇒ 18:53 | Аутор: Агенције

Краљеви тениса стигли у Ријад (ВИДЕО)

Крем свјетског тениса налази се у Ријаду, гдје од сутра, па до 19. октобра предстоји Слем шест краљева.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI, илустрација)

Међу најбољим је и Новак Ђоковић, који, уз Рафаела Надала, има директно мјесто у полуфиналу.

Новак и Рафа ће сутра бити слободни, када су на програму мечеви млађих асова.

Противник Ђоковићу у четвртак биће бољи из дуела Данила Медведева и Јаника Синера, док ће на мегдан Надалу истог дана изаћи побједник меча Холгер Руне – Карлос Алкарас.

Петак је слободан дан, док су у суботу на програму меч за треће мјесто, као и финале.

Побједнику ће припасти шест милиона долара. Осим тога, сваки учесник је у старту добио по милион и по долара.

Овај слем не доноси бодове за свјетску ранг листу, нити ће илустровати рекорд учесника. Али, то показује саудијски економски мишић, који награђује учеснике са незамисливим износима за било који професионални догађај.

Опроштај Надала

Опроштај који је званично најавио Рафаел Надал повећава интересовање за тениски спектакл у Ријаду. То ће бити претпосљедњи пут да видимо Рафу на терену.

Мјесец дана након овог слема, од 19. до 24. новембра, то ће бити завршна фаза Дејвис купа, тренутак који је поставио побједник 22 Грен слема да спусти рекет у 38. години. Уколико у међувремену не одлучи да одигра турнир, што је опција која се тренутно не разматра, Рафаел Надал ће скочити директно из Ријада у Малагу. Одбројавање до његовог опроштаја почиње на овој изложби у Саудијској Арабији.

Ђоковић "пали ватру на тениском терену"

Најавни спот који је припремљен за ову прлику привукао је велику пажњу. На њему су оригинално и спектакуларно приказани сви учесници турнира Слем шест краљева.

Карлос Алкарас као "пјешчани човјек", Јаник Синер као ренесансни умјетник, Холгер Руне као Викинг, Данил Медведев као краљ медвједа, Рафаел Надал као краљ (од) шљаке, а Новак Ђоковић као вођа вукова.

Српски тенисер остављен је за крај спота и појављује се у снијегу на планини. Новак левитира, док око њега шетају вукови. Када лоптица дође до њега, Ђоковић се "буди" из медитације, узима рекет и шаље је далеко до тениског трона чиме запали ватру на тениском терену.