latinica  ћирилица
15/10/2024 |  13:25 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Нешковић да одговори зашто је повукао Приједлог закона и какав договор је опозиција постигла са налогодавцима

Да би избјегао да објасни по чијем налогу је повукао приједлог закона, делегат СДС-а у Дому народа ПС БиХ Желимир Нешковић лажно и биједно оптужује институције Републике Српске, рекао је делегат СНСД-а у Дому народа Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Па ко је позвао судије из Републике Српске да се повуку из Уставног суда БиХ због прегласавања које врше странци и Бошњаци, ако није Народна скупштина Републике Српске? - упитао је Ковачевић.

Упитао је Нешковића за није чуо да су предсједник Републике Српске, као и остали званичници Републике Српске, под санкцијама, између осталог и због тога што се противе злоупотребама Уставног суда БиХ?

- Одакле тај текст приједлога закона Нешковићу, ако га није преписао од институција Републике Српске које су га усагласиле прије више од десет година и упорно се бориле за њега? Нешковић би, умјесто што овако бесрамно оптужује Републику Српску, само требао да одговори ко му је наредио да повуче закон и какав политички договор су постигли они из опозиције, њихови наредбодавци, странци и политичко Сарајево - навео је Ковачевић на Иксу.