latinica  ћирилица
15/10/2024 |  13:04 ⇒ 13:37 | Аутор: РТРС

Секретаријат за расељена лица: За пројекте у пет локалних заједница укупно 120.000 КМ

У просторијама Републичког секретаријата за расељена лица и миграције данас је потписано пет уговора о суфинансирању инфраструктурних пројеката у локалним заједницама у Републици Српској, укупне вриједности 120.000 КМ.
Потписивање уговора (Фото: Уступљена фотографија) -
Потписивање уговора (Фото: Уступљена фотографија)

Из Секретаријата саопштено је да је уговоре потписао директор те институције Давор Чордаш са градоначелником Прњавора и начелницима општина Милићи, Петрово, Језеро и Шипово.

По 30.000 КМ биће утрошено за реконструкцију Улице 14. средњобосанске народноослободилачке ударне бригаде у Прњавору и асфалтирање пута Дервента–Саставци у Милићима.

По 20.000 КМ намијењено је за санацију путног правца Калуђерица–Ступари у општини Петрово, затим за санацију и асфалтирање локалног пута у мјесту Присоје у Језеру, те реконструкцију и доградњу водоводног система у насељу Бабићи на територији Шипова.

Чордаш је рекао да је, осим кућа овој категорији становништва, потребно обезбиједити пут, те све што је неопходно да би једно домаћинство и породица могла нормално функционисати.

- И то од уличне расвјете, водоводне мреже, електричне енергије, доступних здравствених установа, али и мјеста гдје ће се окупљати. Све су то пројекти које Секретаријат реализује у локалним заједницама у којима живи расељено становништво - рекао је Чордаш.

Из Секретаријата су напоменули да се наведени инфраструктурни пројекти реализују у оквиру редовног програма рада ове институције, а финансирају из буџета Српске.