latinica  ћирилица
15/10/2024 |  13:02 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Нешић: Доведена у питање сарадња са ЕВРОПОЛ-ом

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је, уколико директору Федералне управе полиције Вахидину Муњићу Европол није одобрио присуство на Конвенцији шефова полиција чланица ове организације, онда се доводи у питање и функционисање заједничке контакт тачке и сарадња са ЕВРОПОЛ-ом.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је Срни рекао да нема званичне информације да ли је Муњићу забрањена посјета ЕВРОПОЛ-у, те да ће током дана тражити да му доставе потребне информације.

- Ако је то тако, онда доводимо у питање и функционисање заједничке контакт тачке и можемо довести у питање сарадњу са Европолом. Све особе које могу угрозити сарадњу са том организацијом, без обзира на којој позицији се налазе, не треба да буду на тој позицији. Морамо истрајати у борби против криминала, организованих криминалних група и свега оног што угрожава безједност грађана и имовине - поручио је Нешић.

Директор Федералне управе полиције Вахидин Муњић није присуствовао Конвенцији шефова полиција чланица Европола у Хагу јер му Европол није одобрио, сазнаје Срна.

За разлику од њега, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић учествовао је крајем септембра у раду конвенције и одржао билетаралне састанке са преставницима Европола и земаља Балкана.

Конвенцији је присуствовао и директор Сипе Дарко Ћулум, док је Муњић остао у БиХ.