latinica  ћирилица
15/10/2024 |  12:55 | Аутор: СРНА

И даље се трага за једним несталим лицем у општини Коњиц

На подручју општине Коњиц и даље се трага за једним лицем несталим у поплавама и клизиштима који су прошле седмице задесили ову општину, саопштено је из Федералне управе цивилне заштите.
Коњиц - поплаве - Фото: СРНА
Коњиц - поплавеФото: СРНА

На подручју Коњица и Јабланице санирају се посљедице непогода, тако да је снабдијевање електричном енергијом успостављено у свим насељеним мјестима осим у једном дијелу Доње Јабланице.

Врше се поправке на водоводној мрежи у мјестима погођеним поплавама, а питка вода се на угрожена подручја доставља цистернама.

На подручју општине Јабланица ради се на рашчишћавању и санацији путних комуникација које су у прекиду, а становницима се достављају храна и лијекови.

У Фојници и Кисељаку, који су такође били погођени поплавама у ноћи између 3. и 4. октобра, укинуто је стање природне несреће и наставља се санација поплављених подручја.

Цивилна заштита на подручју општине Стари Град у Сарајеву 24 часа организовано врши осматрање терена на локалитетима Цурине њиве и Бистрички поток ради раног упозоравања због уочених дубоких пукотина напуњених водом усљед кишних падавина и могућег клизања тла.