latinica  ћирилица
15/10/2024 |  08:53 ⇒ 08:54 | Аутор: РТРС

Пјонгјанг уништио дијелове пута који спајају двије Кореје; Сеул одговорио хицима упозорења

Власти Сјеверне Кореје уништиле су дијелове пута који спајају ту земљу са Јужном Корејом, јавила је јужнокорејска новинска агенција Јонхап, позивајући се на изворе из Здружених шефова генералштабова Јужне Кореје.
Сјеверна Кореја уништава путеве (Фото: EPA/JEON HEON-KYUN) -
Сјеверна Кореја уништава путеве (Фото: EPA/JEON HEON-KYUN)

У извјештају се наводи да је уништавање дијелова пута утицало на линије саобраћаја на западу и истоку Корејског полуострва, пренио је ТАСС.

- Сјеверна Кореја уништила је дијелове путева сјеверно од Војне линије демаркације око подне. Наши војници подижу ниво спремности и надгледања - пише Јонхап.

Војска Јужне Кореје јуче је упозоравала да се Сјеверна Кореја вјероватно спрема да уништи путеве.

ЈУЖНОКОРЕЈСКА ВОЈСКА ИСПАЛИЛА ХИЦЕ УПОЗОРЕЊА НАКОН УНИШТАВАЊА ПУТЕВА

Војници Јужне Кореје испалили су хице упозорења јужно од Војне линије демаркације, као одговор на уништавање путева у Сјеверној Кореји који воде ка јужном дијелу Корејског полуострва, јавила је јужнокорејска новинска агенција Јонхап, позивајући се на изворе из Здружених шефова генералштабова Јужне Кореје.

Званичници државне одбране рекли су да експлозије на путевима нису на било који начин утицале на војнике Јужне Кореје, пренио је ТАСС.

- Наше оружане снаге одговориле су паљбом у подручју јужно од Војне линије демаркације - пише Јонхап, позивајући се на војску.