latinica  ћирилица
15/10/2024 |  07:26 ⇒ 07:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Белоусов: Војни ресори Русије и Кине сагласни у процјенама глобалних процеса

Војни ресори Русије и Кине су сагласни у проценама глобалних процеса и дијеле став о томе шта би требало да се уради у тренутној ситуацији, изјавио је данас руски министар одбране Андреј Белоусов на састанку са замјеником предсједника Централног војног савјета Народне Републике Кине Џангом Јунгсјаом.
Андреј Белоусов (фото: EPA-EFE/SAKCHAI LALIT) -
Андреј Белоусов (фото: EPA-EFE/SAKCHAI LALIT)

- Јуче смо одржали веома садржајне разговоре са министром одбране Народне Републике Кине и видимо да имамо заједничке ставове, заједничку процјену ситуације и заједничко разумијевање шта би требало заједно да учинимо - рекао је Белоусов, преноси РИА Новости.

Он је напоменуо да су захваљујући напорима лидера двије земље, предсједника Русије Владимира Путина и предсједника Кине Си Ђинпинга, Русија и Кина изградиле стратешко партнерство.

- Наш задатак је да га ојачамо и развијемо - нагласио је Белоусов и изразио уверење да ће данас бити донијете значајне, тешке одлуке.

Белоусов је напоменуо да Русија и Кина ове године прослављају 75. годишњицу успостављања дипломатских односа, а следеће године 80. годишњицу заједничке победе над фашизмом.

- Имамо заједничку историју, дуг пут заједно, гледамо у будућност са самопоуздањем - рекао је Белоусов.