latinica  ћирилица
14/10/2024 |  11:44 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Цвијановић на промоцији "Графика о великанима српске науке и умјетности": Нема малих народа, Срби то доказују (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић је на промоцији "Графика о великанима српске науке и умјетности" у Бањалуци честитала на тако великом подухвату, те истакла да српски народ доказује да нема малих народа.
Промоција "Графика о великанима српске науке и умјетности" - Фото: РТРС
Промоција "Графика о великанима српске науке и умјетности"Фото: РТРС

Цвијановићева је рекла да сарадња "Службених гласника" Републике Српске и Србије представља додатни допринос и да имати реализацију оваквих заједничких прича представља искорак, те да јој је задовољство када присуствује сличним догађајима.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Када Српска и Србија раде заједно, Цвијановићева је рекла да то представља нешто посебно и да се на тај начин охрабрују будуће генерације.

Фото: РТРС

Она је навела да се графика бави великанима и да ће то бити повезано са модерним технологијама што ће бити приступачније дјеци.

- Поносна сам кад видим преданост људи у нашим институцијама који се баве овим - истакла је Цвијановићева.

Она каже да је графика великана заједничко национално благо на које сви треба бити поносни.

 Директор "Службеног гласника Србије" Младен Шарчевић је рекао да је данашња промоција "Графика о великанима српске науке и умјетности" у Бањалуци показатељ братске сарадње са Републиком Српском.

Шарчевић је истакао да је графика савремена форма коју ће дјеца лако препознати, као и установе.

Он је нагласио да је заступљено више тема, те да је графика прича која нема краја.

- Српски народ је велики народ и увијек се мора повезивати кроз сличне пројекте - рекао је Шарчевић.

Шарчевић је додао да је потребно српско високо образовање подићи на виши ниво како то ради Мађарска и неке друге земље.

Вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић рекао је да је графика српских великана плод заједничке сарадње са "Службеним гласником Србије".

Он је додао да ће под покровитељством предсједника Републике Српске све графике бити достављене школама у Српској као наставно средство, појаснивши да оне садрже код који ђаци могу скенирати и сазнати више о ауторима.