latinica  ћирилица
13/10/2024 |  18:52 ⇒ 18:53 | Аутор: СРНА

Загреб: Двадесетогодишњак тешко повриједио полицајца

Припадници Полицијске управе загребачке спровели су криминалистичку истрагу над двадесетогодишњаком због више кривичних дјела, међу којима је и напад на полицајца, који је тешко повријеђен у центру Загреба када возач украденог возила није хтио да се заустави на полицијски захтјев.
Полиција Хрватске - Фото: РТРС
Полиција ХрватскеФото: РТРС

Полицајац је повријеђен јуче при покушају заустављања украденог возила, чији се возач није зауставио, већ ударио у полицијски комби. Полицајац је након тога пришао украденом возилу, а возач наставио вожњу.

У наставку вожње и покушаја бијега возач је угрозио три пјешака, а након тога ударио у зграду гдје су га припадници Јединице интервентне и специјалне полиције савладали и привели у службене полицијске просторије.

Двадесетогодишњак је осумњичен за кривична дјела - тешка крађа проваљивањем на штету трговачког друштва, присила према службеној особи на штету тројице припадника Полицијске управе загребачке, Јединице специјалне и интервентне полиције Загреб, те довођење у опасност живота и имовине општеопасном радњом или средством.

Током криминалистичке истраге осумњичени није имао примједбе на поступање полиције, није имао видљиве повреде, а оне му нису констатоване ни љекарским прегледом, док је тешко повријеђеном полицајцу помоћ указана у Клиничком болничком центру "Сестре милосрднице".

Осумњичени је по завршетку криминалистичке обраде, уз кривилну пријаву предат притворском надзорнику.