latinica  ћирилица
13/10/2024 |  15:20 | Аутор: СРНА

Успјешан ваздушни медицински транспорт четворогодишњег дјечака, 62. у овој години

Хеликоптерски сервис Републике Српске данас је успјешно обавио 62. ваздушни медицински транспорт у овој години, превезавши четворогодишњег дјечака А.Ш. из Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Институт за мајку и дете у Београду.
Хеликоптерски сервис - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервисФото: РТРС

- Овај хитни транспорт изведен је због озбиљног здравственог стања пацијента, које је захтијевало специјализовану медицинску помоћ одговарајуће здравствене установе у најкраћем року - саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

У саопштењу се наглашава да је сваки минут био од кључне важности како би се дјетету обезбиједио правовремени медицински третман.

Здравствени тим, додаје се у саопштењу, био је у сталној комуникацији са љекарима из Института за мајку и дете, а посада хеликоптера била је максимално усмјерена на што безбједнији и бржи транспорт.

- Захваљујући брзој реакцији и координацији тима за ваздушни медицински транспорт, успјели смо превести пацијента у року који је био неопходан да се избјегну компликације - истакао је за Срну директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

Кустурић је нагласио да је ово 62. ваздушни медицински транспорт ове године, а сваки од њих је потврда њихове посвећености пружању хитне помоћи грађанима у критичним ситуацијама.

- Транспорт је реализован у складу са свим медицинским протоколима, а љекар је пратио пацијента током цијелог љета, надгледајући његово здравствено стање - рекао је Кустурић.

Хеликоптерски сервис Републике Српске наставља пружати подршку здравственом систему, омогућивши брз транспорт пацијената у животно угроженим ситуацијама према здравственим установама које су често удаљене и тешко доступне копненим путем.

Овакви хитни медицински летови доказ су колико су важне брза реакција и ефикасна организација, како би се сачували људски животи.