latinica  ћирилица
13/10/2024 |  12:10 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

Ђајић: СНСД у Бањалуци остварио историјски резултат; Странци не опраштају Додиков успјех

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић, који је био и носилац одборничке листе ове странке у Бањалуци, осврнуо се на резултате избора у граду на Врбасу, али и на успјех странке чији је члан у другим општинама и градовима Српске.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

- СНСД и ја, мислим на Градски одбор у Бањалуци, можемо бити задовољни, иако нисмо успјели да вратимо градоначелничку функцију. Дакле, СНСД као странка је остварила историјски резултат. У Бањалуци смо добили рекордних 11 одборничких мандата, 8 хиљада више гласова него прије четири године. У Скупштини града Бањалука смо најјача странка и то је наш успјех - додаје Ђајић, за Ало!онлајн.ба.

Он је додао да је Никола Шобот био веома квалитетан кандидат за градоначелника.

- Руку на срце, није било ни довољно времена да Бањалучани упознају доктора Шобота и нова правила кампање су учинила своје. Не бјежимо ми од одговорности – ни ја своје, ни мој тим, ни тим Шобота. Све ћемо то анализирати до ситних детаља. Нећемо допустити да нам било шта важно прође. Судићемо о свима нама, буде ли требало да казнимо, казнићемо. Кампања за Опште изборе већ почиње - додао је Ђајић.

Истакао је да СНСД, као странка има разлога за славље.

- СНСД је потукао и неке бастионе СДС-а – Соколац, Угљевик, Брод.. Мада, ја сам сагласан са тврдњама да је управо то засметало странцима. Требали сте видјети у судници понашање судије Сене Узуновић на суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику, све би вам било јасно. Добар резултат му тешко опраштају - наводи Ђајић.

Када је ријеч о његовом одборничком мандату, Ђајић наводи да је на услузи свом народу, који је управо њега и бирао.

- Идем у Скупштину Града гдје ћу највјероватније бити шеф Клуба одборника СНСД-а и гдје ћу се борити за интересе грађана Бањалуке - додао је Ђајић.