latinica  ћирилица
13/10/2024 |  07:39 ⇒ 07:39 | Аутор: РТС

Стојковић: Играчи били веома пожртвовани, много лијепих ствари за српски фудбал

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић истакао је послије побједе над Швајцарском да су играчи били веома пожртвовани на мечу.
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Фудбалери Србије побиједили су Швајцарску резултатом 2:0 у мечу трећег кола А дивизије Лиге нација.

- Људи који су дошли на стадион и који су пратили утакмицу преко телевизије могу бити задовољни, не само због побједе која је важна. Ниво борбености је био на високом нивоу... пожртвованост, одговорност, то је нешто што ме испуњава, момци заслужују све честитке, вјерујем да ће народ то препознати и уживати у тој побједи - рекао је селектор Србије Драган Стојковић.

Србија је послије два пораза у међусобним мечевима против Швајцарске, успјела да тријумфује, а самим тим дошла је до првог тријумфа у елитној категорији Лиге нација.

- Људи знају да потцјењују, екипа Швајцарске је изузетно добра, јака, искусна с одличним играчима, није лако играти с њима. Бити одважан и храбар, поштовати договоре и радили смо на тим сегментима... На крају нам се вратио, а то је да смо побиједили што је најважније - додао је селектор Србије.

Фудбалери Србије ће у наредном колу А4 Лиге нација играти против Шпаније с којом су већ ремизирали у Београду. Овога пута играће на гостовању у Кордоби.

- Поред побједе су се десиле неке лепе ствари, попут гола Митровића, то је нешто због чега је фудбал лијеп. Имали смо Рајковића, не само због одбрањеног пенала, већ интервенција која је имао. И Андрија Максимовић који је дебитовао... Много лијепих ствари се десило за српски фудбал - навео је селектор Стојковић.

Србија тренутно заузима треће место у групи 4 Лиге нација, са четири бода, испред ње су Шпанија са седам и Данска са шест бодова.

Резултати трећег кола А дивизије Лиге нација:

Група 1:
Хрватска - Шкотска 2:1
Пољска - Португалија 1:3

Група 2:
Италија - Белгија 2:2
Израел - Француска 1:4

Група 3:
БиХ - Њемачка 1:2
Мађарска - Холандија 1:1

Група 4:
Србија - Швајцарска 2:0
Шпанија - Данска 1:0