latinica  ћирилица
12/10/2024 |  17:36 ⇒ 18:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић о увредама појединих хрватских политичара (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић одговорио је данас на критике дијела хрватске јавности због присуства на самиту Украјина-Југоисточна Европа у Дубровнику.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

- Нек сам ја четник, а да нисам ни знао и да ми то нико у породици није био, али ми је важно да ви поштујете право на другачије мишљење. Живјеле европске вриједности - написао је Вучић на Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је подијелио снимак вербалних напада појединих хрватских политичара који тврде да "релативизује великосрпску агресију".

Вучић је подсјетио и на своју изјаву у Дубровнику да је хрватски премијер Андреј Пленковић говорио о агресији из 1991. и да му је он одговорио да Србија потпуно види ствари другачије у односу на Хрватску.

Подсјећамо, представници хрватске опозиције критиковали су владу што је на недавни самит Украјина-Југоисточна Европа у Дубровнику позван предсједник Србије Александар Вучић, али не и предсједник Хрватске Зоран Милановић.

- Апсолутно је недопустиво да особа која, вјероватно, ни дан данас није сигурна је ли Дубровник хрватски град, буде позвана на самит у тај исти Дубровник, а да изабрани предсједник Хрватске на тај исти самит није позван - рекао је предсједник највеће опозиционе Социјалдемократске партије Синиша Хајдаш Дончић.