latinica  ћирилица
12/10/2024 |  16:00 ⇒ 16:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Синер је фаворит, али ја сам дошао овдје да освојим 100. титулу у каријери

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да је Јаник Синер фаворит у сутрашњем финалу Мастерса у Шангају, али да је он дошао на турнир да освоји 100. титулу у каријери.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI)

Ђоковић је данас у полуфиналу Мастерс турнира у Шангају побиједио Американца Тејлора Фрица резултатом 6:4, 7:6 (8:6). Он ће сутра у финалу играти против најбољег тенисера свијета Италијана Јаника Синера.

- Пет година нисам играо Кини. Имао сам велике успјехе у Шангају и Пекингу. Подршка коју овде добијам је феноменална. Захвалан сам, због тога добијам енергију која ме тјера да идем даље. Дошао сам ове године са визијом и жељом да дођем до финала и да тражим ту 100. титулу. Играћу против Синера који је најбољи на свијету ове године, игра изврстан тенис. Он је фаворит, али надам се најбољем - рекао је Ђоковић на терену послије меча.

Српски тенисер је истакао да је имао физичке проблеме због којих је у другом сету тражио медицинску помоћ.

- Овакве борбе су увијек исцрпљујуће пред крај турнира у овој фази моје каријере. Морам да се опоравим, имао сам јуче и данас физичке проблеме, успио сам то да пребродим. Био је ово велики тест, Фриц је у форми, игра тенис живота, играо је финале гренд слема. Заиста игра добро на овој подлози, сервира сјајно. Срећан сам што се завршило у два сета - изјавио је Ђоковић.