latinica  ћирилица
12/10/2024 |  15:37 ⇒ 16:28 | Аутор: СРНА

Загреб: Уочено украдено возило, повријеђен полицајац

Полицајац је данас повријеђен у центру Загреба, гдје је уочено украдено возило, чији возач није хтио да се заустави на полицијски захтјев.
Полиција (Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT/илустрација) -
Полиција (Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT/илустрација)

Полицајац је повријеђен када је пришао возилу, а возач тада наставио вожњу, саопштено је из Полицијске управе загребачке.

- Данас око 12.15 часова на Тргу жртава фашизма у смјеру Трга бана Јосипа Јелачића уочено је возило које је дан раније украдено. При покушају заустављања возила непознати возач није имао намјеру заустављања, већ удара у комби полиције без видљивих обиљежја. Полицијски службеник са намјером хапшења прилази возилу, а у тренутку када га хвата с циљем извлачења, возач даје гас и наставља вожњу - наводи се у саопштењу.

У наставку вожње и покушаја бијега возач је угрозио три пјешака, а у Далматинској је ударио у зграду гдје су га припадници Јединице интервентне и специјалне полиције савладали и привели у службене полицијске просторије.

Повријеђеном полицајцу је љекарска помоћ указана у Клиничком болничком центру "Сестре милосрднице" гдје ће бити утврђен степен повреда, додаје се у саопштењу.