latinica  ћирилица
12/10/2024 |  12:32 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Предсједник Херцог захвалио предсједнику Српске на храбром ставу и пријатељству (ФОТО)

Предсједник Израела Исак Херцог захвалио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику за честитку поводом Рош Хашане и истакао да, посебно у овом изазовном периоду, налази утјеху у овако снажним изразима пријатељства и жељи да ово буде година мира и радости за јеврејски народ.
Исак Херцог (фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) и Милорад Додик -
Исак Херцог (фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) и Милорад Додик

- Као што сте правилно нагласили, Израел учествује у рату за самоодбрану, рату који нам је брутално наметнут од убилачке гомиле непријатеља који желе да поткопају наше постојање. Чак и данас, док се боримо против Ирана и његових терористичких посредника, више од 100 талаца се држи у страшним условима у Гази - истакао је предсједник Херцог.

Он је оцијенио да међународна заједница мора учинити све што је у њеној моћи да омогући ослобађање "наших мајки и очева, наших мужева и жена, наших кћери и синова, те да их врати њиховим породицама".

- Као што сте тако дивно написали, Република Српска је остала чврста у својој подршци Израелу. Запамтићемо Вашу постојану демонстрацију солидарности током овог тешког периода, те сам Вам лично захвалан на Вашем храбром ставу у овом тренутку моралне јасноће - нагласио је Херцог.

Предсједник Израела је захвалио предсједнику Српске на топлим и саосјећајним жељама и честиткама поводом јеврејске Нове године.

- Надајмо се, молимо се и радимо за боље дане који су пред нама - поручио је Херцог.