latinica  ћирилица
12/10/2024 |  10:46 | Аутор: РТРС

Спасилачки тимови и даље претражују угрожена подручја у Јабланици и Коњицу

Специјалистички спасилачки тимови настављају потрагу за несталим особама на подручју Коњица и Јабланице. На терену су и тимови из сусједних држава.
Доња Јабланица - Фото: Уступљена фотографија
Доња ЈабланицаФото: Уступљена фотографија

У обје општине ангажован је и већи број волонтера који помажу у достави хране, лијекова и осталих потрепштина, саопштено је из Оперативнога центра Цивилне заштите Херцеговачко-неретванске жупаније, наводи Н1.

Пристигли контејнери на подручју Коњица се постављају на предвиђена сигурна мјеста за смјештај угрожених. Санбдијевање храном, лијековима и основним потрепштинама протиче уредно.

Уз помоћ тешке механизације, ради се на санирању регионалног пута Острожац – Парсовићи – Фојница (Р437). За санацију локалних путева Бутуровић Поље – Сеоница – Вишњевице, Кралупи – Трешњевице биће потребно дуже вријеме, наводи се.

Према информацији из ОЦЦЗ Јабланица, још увијек је у прекиду снабдијевање електричном енергијом на појединим подручјима општине те се ради на отклањању кварова. Исти случај је и са снабдијевањем воде, мобилном и фиксном телефонијом.

Путна комуникација са сусједним оптинама, као и са појединим насељеним мјестима на подручју опшине Јабланице је у прекиду.

Такође, ради се на санацији и чишћењу саобраћајница.