latinica  ћирилица
12/10/2024 |  10:16 ⇒ 10:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучевић: Нови аранжман са ММФ-ом био би још једна гаранција за инвеститоре

Премијер Милош Вучевић истакао је да је Србија, упркос свим геополитичким изазовима, постигла економски и политички напредак, што доказује и добијање инвестиционо-кредитног рејтинга, и указао да би нови аранжман са ММФ-ом био још једна гаранција за све инвеститоре.
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs) -
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs)

Вучевић је, гостујући на РТВ, навео да Србија следеће недјеље завршава разговоре са ММФ-ом о новом вишегодишњем аранжману.

- Нама би споразум са ММФ-ом било још једна гаранција ка свим инвеститорима да је Србија економски и фискално стабилна и дисциплинована држава и добра адреса за улагање. Што се тиче инвестиционо-кредитног рејтинга који смо добили, то значи да држава као што је Србија, која има отворену рану као што је Косово и Метохија, која није чланица ЕУ и НАТО, која у овим ненормалним геополитичким околностима каже да је војно неутрална, што вјероватно иритира све, држава која каже да размишља својом главом, која није увела санкције Руској Федерацији, држава која је отворена и за Европу и за Африку, Азију, Латинску Америку, САД, добије тај рејтинг значи да смо упркос свим геополитичким изазовима поставили такав економски и политички напредак да то не може нико да оспори - нагласио је Вучевић.

Према његовим ријечима, када добијете тај рејтинг, то значи да сте ви у "зеленом" за инвеститоре, што значи ниже камате, долазак већег броја инвеститора, раст БДП-а и, самим тим, наставак раста плата и пензија.

- То значи да стварамо услове да ћемо и наредних година моћи да имамо раст плата и пензија, што је суштина свега да би људи боље живели - закључио је Вучевић.