latinica  ћирилица
12/10/2024 |  09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп одржао митинг у Аурори, граду познатом по илегалној имиграцији

Амерички републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп посјетио је у петак предграђе Ауроре у Колораду, града који је љетос доспио у центар медијске пажње због илегалне имиграције.
Доналд Трамп (фото:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH - илустрација -
Доналд Трамп (фото:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH - илустрација

Током посјете Трамп је, како наводи АП, користио "лажне или обмањујуће тврдње и дехуманизујући вокабулар" наговјештавајући да мигранти узрокују хаос у мањим америчким градовима и селима.

Град Аурора је доспио у центар пажње у августу након што је на друштвеним мрежама објављен видео-снимак на којем се виде наоружани мушкарци који се шетају по стамбеној згради у којој живе венецуелански мигранти.

Трамп је прије тога тврдио да венецуеланске банде преузимају зграде, иако су власти потврдиле да се то догодило само у једној улици у предграђу Денвера и да је то подручје поново безбједно.

Трампов митинг у Аурори уочи новембарских избора био је први корак републиканске предсједничке кампање у Колораду, држави која традиционално гласа за демократе.

Још од своје прве кампање 2015. године, Трамп обећава да ће организовати највећу депортацију у историји САД, а имиграцију је учинио централним упориштем свог политичког програма.

Посљедњих мјесеци указивао је на специфичне, мање заједнице које су забиљежиле велики прилив миграната.