latinica  ћирилица
12/10/2024 |  07:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Србије вечерас у Лесковцу дочекују Швајцарску

Фудбалска репрезентација Србије вечерас у Лесковцу од 20.45 часова дочекује Швајцарску у мечу трећег кола Лиге нација са жељом да упише први тријумф и "врати бар дјелић дуга" ривалу за поразе на Мундијалима у Русији и Катару.
Фудбалери Србије (фото:  TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg) -
Фудбалери Србије (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg)

- Свака утакмица је важна кад игра репрезентација. Важан је приступ мечу, али и резултат. Ово су велике и тешке провјере за нас. Швајцарска посједује и индивидуални и тимски квалитет. Добро се познајемо, изгубили смо два претходна меча од њих, нема тајни кад су у питању играчи обје екипе. Даћемо максимум и покушаћемо да побиједимо - рекао је Стојковић на званичној конференцији за медије.

Србија послије два одиграна кола у А4 групи има бод и на трећем је мјесту, док је Швајцарска посљедња без бодова.

Осврнуо се селектор и на кадровску ситуацију пред овај меч.

- Веома сам задовољан како су играчи тренирали претходних дана. Немамо кадровских проблема, сви који су се припремали претходних дана су спремни - рекао је Стојаковић.

Србија није постигла гол у претходна три званична меча и дала је само један погодак у претходних пет утакмица, а повратак најбољег стријелца у историји националног тима Александра Митровића требало би да промијени ту ситуацију.

- Што се напада тиче, зависи много од тога како играте, како трчите, пуно је импровизације, техничких детаља, да ли је добар центаршут, да ли вам се лопта одбије гдје желите. Да ли сте спремни за ту врсту изазова, да ли сте физички спремни за оба правца. Данас нема одбране и нападача, сви нападају и бране се. Али најтеже је у фудбалу дати голове, да је тако, резултати би били као у ватерполу, али у фудбалу није тако. Радимо као тим да будемо организовани - објаснио је Стојковић.

Раније је било провокација од стране репрезентативац Швајцарске, а новинари су подсјетили Стојковића да је капитен Гранит Џака често провоцирао српске играче.

- Што се Џаке тиче, мислим да је један од најбољих везних играча у Европи. Надам се да неће бити провокација, рекао сам и играчима да се фокусирају на игру, вјерујем да ће бити фер-плеј, о да неће бити провокација. Оно што ме брине код Џаке је да је одличан играч, алфа и омега тима, ако га неутралишемо, већа нам је шанса да дођемо до резултата - закључио је Стојковић.